WOONWAGENVERHUUR EN CAMPING IN DE ARDECHE

De 6 woonwagens staan in een zeer fraaie vallei in de buurt van het gehucht Ajoux, dat zo'n 15 kilometer van Privas ligt en 20 kilometer van Aubenas. De fameuze Pont d' Arc is 40 minuten rijden bij ons vandaan. (Bekijk ons terrein en de omgeving op Google Earth; 44° 44' 11. 81" N en 4° 28' 12. 76" O)

Ook voor ouderwets kamperen (geen moderne caravans, geen campers - moeilijke toegangsweg) kunt u prima bij ons terecht. Geen genummerde vakken, zelf een mooie plek uitzoeken. Reserveren is niet nodig.

Wij hebben géén slagboom, géén receptie en ook heel weinig kampregels. Vrijwel alles mag als u er maar niemand mee lastig valt of uit de slaap houdt. We zijn in 2013 bijna het hele jaar open maar gaan zelf ook wel es een paar dagen weg. Voor de zekerheid even bellen. Al voor we dit prachtige bedrijf begonnen waren we 'enorm ecolo' en kwa 'glamping' kunt u hier ook al sinds 1996 terecht (wat nou nieuwe trends).

 

 DE PRIJZEN

520 € per wagen (2 personen) per week in juli en augustus, daarvoor en daarna 450 €. (Derde en vierde persoon in tentje 9 € p.p.p.d.). Prijzen zijn inclusief beddegoed en gebruik van sanitair, zwembadje en gas en elektries. Alleen zelf handdoeken meenemen. Voor een reservering belt u eerst even Apeldoorn (bellen met Apeldoorn kan best leuk zijn) om te vragen of de gewenste periode nog vrij is. Als dat het geval is, maak dan alvast 250 Euros,- over als voorschot op ABN-AMRO 60.85.82.336 t.n.v. RoulotteS AuthentiqueS onder vermelding reservering woonwagen. Annuleren met restitutie van het voorschot tot 6 weken voor aanvang huurperiode. Meer informatie bij Gerdien Bronkhorst tel. 055-5411-211 e-mail:ge.bronkhorst@chello.nl of direct bij Kees en Cecilia; 0033 475 66 80 34

Kamperen kost voor 2 personen met een tent 22 € per nacht (megatenten 28 € p.n.). extra persoon 9 €, elektries 2 € p.n. Rest is inclusief.


Kijk op Youtube naar ROULOTTES IN THE ARDECHE. Motorrijders kunnen even kijken naar THE ROAD TO PRIVAS waarin de kempingbaas op zijn StraatBob naar Privas rijdt in goed gezelschap van Herman H. op zijn Buell

     

Onze datcha is ook te huur!
Eerst stond ie er alleen voor de show (verkoop), ondertussen hebben we en aan- en afvoer geinstalleerd en een gasstel en een koelkast geplaatst.
Er staan 2 tweepersoonsbedden in en de badkamer is voorzien van wc en douche.
Huurprijs 810 € per week voor 4 personen. 

   We hebben onze Bar een beetje aangepast en die is vanaf nu te huur als Gite, dwz een huis met alles er op en er aan. Huiskamer/barruimte met muziekinstallatie en open haard. Compleet uitgeruste keuken. 4 personen kunnen binnen slapen, als u met meer mensen wil komen kunt u er één of 2 tenten naast zetten (totaal max 8 personen). Huur 870 € per week (4 pers.).De Ardèche

De Ardèche is al tientallen jaren een geliefde streek bij Frankrijkgangers. De recreatieve mogelijkheden in de omgeving zijn bijna onbeperkt. Honderden kilometers groene routes; ideaal voor sportwagentoeristen, motorrijders, fietsers, wandelaars enz. Ook in de nabije omgeving kanoverhuur, ULM cursussen, paardrijlessen, wandelroutes, gelegenheid tot vissen etc. En uiteraard talloze café's en goede restaurants in alle prijsklassen.

Routebeschrijving
Vanuit Nederland of België: Over Parijs of Nancy naar Lyon, door naar Valence en Loriol. Bij Loriol verlaat u de A7 (of de N86 of de N7) en rijdt u naar Privas door de 'Vallée de l'Ouvèze'. In Privas rechtdoor richting Aubenas over de N 104 / N 304/ D104. (Negeer uw Tom-Tom als die zegt dat u in Privas rechtsaf moet - die dingen hebben niet altijd gelijk.) Na 12 kilometer rechtsaf richting Mont-Gerbier Saint-Joseph.
Dat is de D122. Na een paar kilometer ziet u bij de afslag Ajoux een bordje "RoulotteS AuthentiqueS". U neemt wel die afslag maar u gaat niet door naar Ajoux maar op de eerste kruising ('Hoevelaken' met de dikke rotsblokken) scherp naar links. Blijf de bordjes volgen. In Privas kunt u desgewenst alvast boodschappen doen.Als u zonder eigen vervoer komt, halen we u per Chevrolet op in Valence of Privas voor een kleine vergoeding. Anno 2013 heeft de Chevrolet plaats moeten maken voor een Ford Country Squire uit 1973. Die hebben we van nieuw plastic hout voorzien zodat we ook hiermee in stijl door de Ardeche kunnen kachelen. Bel of mail als u ergens opgehaald wilt worden.  Net Almelo; in Ajoux is ook altijd wat te doen
Hier testen we de watersportmogelijkheden van ons zwembad (die vielen fors tegen, als u lekker wilt zeilen moet u niet bij ons zijn).

De Frazer Nash club bezocht de Ardèche en logeerde bij RoulotteS Authentiques in Ajoux. Al ons gereedschap kwam goed van pas.

   

Het Bordeel
Dit is onze populairste wagen, mogelijk vanwege de vele kitsch! Het begon met een kleine metamorfose voor een fotosessie voor een decoblad en dat zag er zo goed uit dat we het zo gelaten hebben. Chaise longue, rooie pluche, veel 'antiek' en veel 'schilderijen' van blote meisjes. Al gauw kreeg deze wagen de (bij)naam Het Bordeel en ook dat laten we zo. Neem uw eigen dame (of heer) van lichte zeden mee.

 

Deense gasten van ons waren binnen een half uur na aankomst verkleed en klaar voor hun eerste concert. Diezelfde week speelden zij wegens groot succes ook nog twee keer in onze bar.
Zigeunerkleding mag wel natuurlijk maar is niet verplicht.

Als u zonder eigen vervoer komt, halen we u per Chevrolet op in Valence of Privas voor een kleine vergoeding ..

 

Dit is de prachtige Annabel (Annatrèsbelle eigenlijk) die hier haar allerbeste Lekkere Zigeunerinnen van die gedrukte schilderijen uit de 50er jaren imitatie doet. Uiteraard bij ons op het erf gefotografeerd. Meer Annatrèsbelle bij Verkoop; model P.
Meer informatie over de streek op www.ardeche-tourisme.com

Je weet het maar nooit of we nog plaats hebben. Bel gerust, zelfs in juli of augustus: 0033.475.66.80.34
Puppiefeest!

Met een beetje mazzel gaat één van de leukste herdershonden ter wereld - onze Guus (vrolijk en sociaal meisje) - een nest werpen. Paps en mams zijn allebei duitse herders maar hebben geen papieren. Gaat alles goed dan liggen de puppies half juni bij ons in de huiskamer en overdag op het erf. Een week of twee later gaan ze de wereld verkennen met een grote voorkeur voor schoenen met veters en lange rokken. Sandy, moeder Nouchka en Guus hebben al vele gasten van ons 'genezen' van hun angst voor honden. De puppies mogen een groot deel van de dag over het erf 'scharrelen' (als ze dat al durven - elke dag iets verder van huis....) en komen vanaf dag 1 met kinderen in aanraking dus kindvriendelijker kunnen ze niet worden. Als u interesse heeft en als echte dierenvriend door de ballotagecommisie komt, kunt u er eentje kopen. Ze mogen verhuizen vanaf half augustus. Op de foto ziet u Guus als pup.