Nieuwe ouwe pier?

Ons meest megalomane project is het bouwen van klassieke zeepieren. De meeste zijn verdwenen als gevolg van wereldoorlogen en zware stormen en er is vaak niet veel fraais voor in de plaats gekomen. Kwa nieuwe-ouwe pieren zijn de fransen nog steeds erg goed in zinken dakbedekkingen, onze tsjechiese timmermannen staan al in de startblokken en de chinezen willen vast wel wat containers met gietijzeren krullen opsturen. Wij denken trouwens dat een replica van een klassieke zeepier ook commercieel erg interessant kan zijn gewoon omdat zoiets wederom een attractie van de eerste orde zal worden.

Nu nog een investeerder. Scroll naar beneden voor ons Opstartplan. 

Inlichtingen; Kees Hoekstra 0033 475 66 80 34 keeshoekstra-ardeche@wanadoo.fr website; www.roulottes.nl zie nieuwe projecten
De pier op de foto's is gebouwd in 1890 en stond tot 1945 in Nice en is toen op bevel van de duitsers afgebroken omdat zij de diverse metalen wilden hergebruiken(!). Het zou het mooist zijn als de pier weer op die plek herbouwd zou kunnen worden maar het hoeft niet per sé Nice te zijn, eigenlijk komt bijna elke mooie locatie met water (in NL de Noordzeekust, IJsselmeer, Randmeren?) in aanmerking. Ik denk dat een histories correcte reconstructie van die pier een toeristiese trekpleister van de eerste orde kan worden en mede daarom ook rendabel moet kunnen zijn. Een veel minder interessant bouwwerk als de Eiffeltoren trekt jaarlijks 7 miljoen bezoekers (!).


Opstartplan

Opstartplan met een minimale investering van 400.000 € (meer mag altijd natuurlijk);
- Winkel/kantoorpand huren in Nice voor een periode van 1 jaar, bij voorkeur aan de Boulevard des Anglais in de buurt van de plek waar de Pier stond.
- Klein internationaal team samenstellen; marketeer, architect, ingenieur, subsidiejager, historicus, computer whizzkid o.a..
- In Nice en omgeving op zoek gaan naar de originele bouwtekeningen van de Pier. Die moeten er nog zijn mede omdat Nice weinig geleden heeft in WO2. Met die tekeningen moeten overal op de wereld offertes op te vragen zijn voor alle delen.
- In Nice en omgeving op zoek gaan naar de originele meubels en andere accessoires en die indien mogelijk alvast laten kopieeren. Daarnaast boeken, affiches, ansichtkaarten laten drukken. Vanuit de winkel kan de verkoop van Pier gerelateerde produkten dan al beginnen.
- Uiteraard moet er ook een hele chique website komen (ReturnofthePier.com en/of LeRetourdelaJetée.com) met veel oude foto's waarop de geschiedenis van de oude pier verteld wordt in 4 talen of meer en waarop de vorderingen van het team te volgen zijn. Bezoekers moeten hun steun kunnen betuigen ('Ja, ik wil de Pier terug' aanvinken) en ook merchandising kunnen bestellen.

Nice (en de hele Côte d' Azur) is nog steeds een populaire bestemming en de plek waar de Pier stond is een absolute A1 locatie; niemand gaat een paar dagen naar Nice zonder even over de boulevard te lopen en naar de zee te kijken. In de oude Pier waren toprestaurants gevestigd, een concertzaal, een casino, een bar en een ijssalon. Anno nu zouden er ook wat exclusieve winkels een plaats kunnen vinden. Onvermijdelijk gaat de Pier het trefpunt/startpunt worden van (klassieke) autorallies, historische (zeil)schepen etc.. Je kan stellen dat de klanten al op de boulevard des Anglais staan en dus willen ondernemers graag een ruimte huren op de Pier. Over de bouw kan moeiteloos een interessante tv serie gemaakt worden die zowel de Pier als Nice (of een andere locatie) promoot.

Naam bedrijf; Le Retour de la Jetée
Doel; Historisch correcte reconstructie van de Pier van Nice (in Nice of elders)
Eerste investering; 400.000 €
Daarvoor in ruil; Deel opbrengsten van de merchandisingverkoop van de winkel en de website. Deel opbrengst verkoop van haalbaarheidsstudie inclusief bedrijfsplan met alle offertes. Mogelijkheid tot verder investeren in de werkelijke bouw van de Pier.
Verwacht rendement op investering; Moeilijk te voorspellen
Eigen inbreng ondernemer; 100.000 €

Inlichtingen; Kees Hoekstra 0033 475 66 80 34 keeshoekstra-ardeche@wanadoo.fr
website; www.roulottes.nl zie nieuwe projecten
De pier op de foto's is gebouwd in 1890 en stond tot 1945 in Nice en is toen op bevel van de duitsers afgebroken omdat zij de diverse metalen wilden hergebruiken(!). Het zou het mooist zijn als de pier weer op die plek herbouwd zou kunnen worden maar het hoeft niet per sé Nice te zijn, eigenlijk komt bijna elke mooie locatie met water (in NL de Noordzeekust, IJsselmeer, Randmeren?) in aanmerking.
Ik denk dat een histories correcte reconstructie van die pier een toeristiese trekpleister van de eerste orde kan worden en mede daarom ook rendabel moet kunnen zijn. Een veel minder interessant bouwwerk als de Eiffeltoren trekt jaarlijks 7 miljoen bezoekers (!).