ONZE KLANTEN
Omdat we een bijzonder produkt maken en verkopen hebben we vaak ook bijzondere klanten. Hieronder volgt een selectie. Vers Nieuws vindt u op onze Facebook: Les Roulottes du Travers

 

Een paar jaar geleden bouwden wij een Model B voor monsieur Gillet en omdat monsieur Gillet een heel precies baasje is, heeft het even geduurd voordat hij alles voor elkaar had voor de verhuur. Keuken en badkamer heeft hij in een 'petite cabane' gebouwd zodat de wagen niet 'vastzit' aan riolering e.d. De wagen staat op een schiereilandje in de buurt van Saint Hilaire La Palud aan de westkust en dat is volgens monsieur Gillet één van de mooiste plekjes ter wereld (maar ja, dat zeggen ze allemaal, sterker nog wij zeggen dat ook en dan hebben we het over ons Paradijs in Ajoux). Als u de wagen wil huren; + 33 (0)6 87 43 08 42 of mail: jeanpierregillet79@gmail.com

 Wij leverden onlangs een hele deftige wagen aan parenclub Fun4two(.nl) in Moordrecht waar de wagen een mooi plekje kreeg en waar gasten die het hele week end blijven kunnen overnachten. Eigenaar Laurens zit de wielen goud te schilderen en zijn assistent zorgt voor wat roze accenten. De mannen vermaken zich kennelijk goed maar dit is natuurlijk niet wat ze bedoelen met fun for two.

 

 

 

 

Een andere deftige wagen ging naar Chateau de Peyrolles bij Apt in ZuidFrankrijk waar de wagen in de tuin kwam te staan en al verhuurd wordt. De wagen is voor 4 personen en heeft een badkamertje. Woonkamerdeel zit in het midden. Zij staat in de buurt van het zwembad met mooi uitzicht op het kasteel. Mocht de wagen al verhuurd zijn dan kunt u nog terecht in één van de 5 gites. www.chateaudepeyrolles.com Dat is één van de vele leuke kanten aan dit bedrijf; onze wagens komen altijd op mooie plekken terecht en worden vervolgens mooi aan gekleed zowel van buiten als van binnen. Heeft u nog plek in uw tuin?

 

 

 

Meer kleur in uw leven (2)
Simone is ook niet bang voor een kleurtje of 5. Ze is zelf ook een kleurrijk type dus dat past wel bij elkaar. Ze had eerst nog veel wildere kleuren in gedachten maar daar hebben we haar gelukkig van af kunnen houden want de wagen moest per sé bij ons voor de deur komen te staan. Kwa interieur is het 'iets marokkaans' geworden. Simone heeft bij ons een jaarplek gehuurd en zodoende heeft ze nu een tweede huis in Zuid-Frankrijk 'voor-weinig'.


Geen bouwvergunning?
Het ondertussen bekende verhaal van geen bouwvergunning kunnen krijgen, dan maar woonwagens... Maar ook in dit geval liep het bijzonder goed af; stuk grond bestraat, weggetje er naartoe en water en elektries die kant op.
Beide wagens hebben een zij-ingang zodat de wagens gemakkelijk in drieen te verdelen zijn. Links de bedstee, woongedeelte in het midden en rechts de badkamer. Hotel Maison de Mézos bevindt zich tussen Biarritz en Bordeaux. Dankzij wat publiciteit in de eigen klantenkring waren de wagens al volgeboekt voordat ze afgeleverd werden!
Zie ook http://www.hotel-mezos.com
Klik hier voor een dia-serie!


Mooiste wachtkamer van Zwitserland
Tandarts Christian Wehrli in het verre Zwitserland bestelde een wagen bij ons
en die dient ondertussen als wachtkamer. Ha leuk, gezellig naar de tandarts!


Electriciteit komt van 2 zonnepanelen op het dak, 2 accu's en een omvormer (12 - 220 V) zodat de koelkast en het laptopje werkt en ze zelfs TV (schotel en d box) kunnen kijken.

Bekijk 't maar!
Dit zijn Prem en Baukje en zij hebben vrijwel allles wat los en vast zat - inclusief schip en tattoo shop - verkocht en een wagen bij ons besteld.
Die wagen is in NL nog iets aangepast voor het grote werk en daarna volgden wat testritten in Nederland en Belgie. De wagen voldeed prima maar het Unimog truckje verbruikte 1 op 3 op benzine dus die ging er weer uit. Hun eerste tractor had te weinig vermogen en kon het geheel heuvelafwaarts niet stilzetten en dan beleef je avonturen die niet voorzien zijn. De onlangs aangeschafte Fendt trekker voldoet wel goed en heeft geen moeite met de wagen die met alles erin 3,5 ton weegt. De combinatie heeft een kruissnelheid van 30 km per uur en zodoende reden ze in slechts 6 dagen van midden Nederland naar ons erf in de Ardeche. Onderweg zijn de reacties zeer positief, zelfs van truckers en automobilisten die er niet direct langs kunnen. In de winter staat de wagen in de buurt van Apeldoorn, in het voorjaar gaan ze weer op pad. Als Prem het in de bol krijgt rijdt ie 'netzomakkelijk' naar Griekenland of zelfs naar India. Dag vogels, dag bloemen, dag belastinginspecteur!
 


Les Roulottes de Manon
Onze klanten hebben smaak! Wij verkopen ontzettend graag woonwagens maar we worden nog veel blijer als we zien dat 'ze goed terecht komen'.
Dat is bijna altijd het geval want mensen zonder smaak kopen wel zo'n fijne kerreven of zo'n fantastiese mobil home. (Voor zover dat nog toegestaan is want mobil homes zijn in vele gebieden in Europa al verboden en terecht! Pure landschapsvervuiling is het! Slinger ze op de bon, wals er over heen, steek ze in de brand!)
Een echte woonwagen daarentegen is een tijdloze Parel in het landschap maar dat wist u al anders was u niet op deze site.
Les Roulottes de Manon staan ten noorden van Parijs in de buurt van St Germer de Fly. Daar zijn ze te huur en vooral paardenliefhebbers zullen het er naar hun zin hebben.
Meer info op http://www.gite-oise.com/roulotte.htm


Deze wagen staat in de buurt van St. Nazaire
met vrij uitzicht op de Atlantische Oceaan en wordt door een oudere dame gebruikt als atelier en als plek om ongestoord een middagdutje te doen.
Twee maanden na levering gingen wij de gele markies ophangen en het bleek dat de wagen zich goed houdt alleen waren de raam- en deurscharnieren al erg aan het roesten (remedie: alle roest verwijderen met een staalborstel en gewoon beits of verf aanbrengen – ramen en luiken zijn heel gemakelijk te verwijderen als ze haaks op de wagen staan maar geeft ze eerst een nummer!).

 

Antoine in het verre Normandië is o.a. beeldend kunstenaar
en heeft een fraai stuk grond waarop al een paar oude woonwagens staan, twee engelse dubbeldekker bussen en een amerikaanse AirStream uit de jaren 50. Hij bestelde bij ons een extra lange wagen met badkamertje en een keukenhoek in de woonkamer.Wij leverden een extra deftige woonwagen aan de Mas de la Fouque vlak voor de zomer van 2005.
Dit chique hotel-resort ligt onder de rook van zigeunerbedevaartsoord Saintes Maries-de-la-Mer dus een woonwagen op het erf is daar bijna verplicht.
De waarheid is dat ze uit wilden breiden maar geen bouwvergunningen kregen en dan is een woonwagen een stijlvol en betaalbaar alternatief.

Om aan de hoge eisen van de clientele te voldoen bouwden wij er een 1.80m breed bed in en een badkamer van 4 m2.


Unimog mag...
Dit is de wagen van Hans Kwakkenbos die met vrouw en kinderen vrolijk door de wijde wereld reist (hoe heette die andere man ook al weer die dat ook dee?).
Zijn wagen is niet RDW-gekeurd maar de Unimog die de zaak sleept heeft een tractor kenteken en dan mag het!
Als hij niet op reis is, restaureert, spuit en pin striped hij o.a. motortanks.
Zie ook hanskwakkenbos.nl


Atelierwagen toen en nu
We kregen post van de aardige mevrouw in Noord Holland die haar woonwagen als atelier gebruikt. Zij maakt prachtige quilts. Zij 'klaagt' dat haar wagen in een erg kale tuin staat en schrijft dat de situatie ondertussen wel veranderd is. Als bewijs stuurt ze een recente foto mee en die ziet u hiernaast. Tussen VOOR en NA zit pakweg 4 jaar. Daar kan Rob Verlinden nog wat van leren, het lijkt het Paradijs wel! Adam & Eva zijn net niet te zien maar de wagen nog net wel. In ieder geval vinden wij het fantastisch dat de wagen op zo'n toplocatie staat.
Verder schrijft mevrouw van Wirdum dat ze nog steeds blij zijn met de wagen en dat ze het helemaal niet erg vindt om af en toe haar wagen te laten zien; het geheel is te bewonderen achter een tankstation vlak bij een groot kruispunt in Schagen. 

Logeerkamer
Deze wagen staat in de buurt van Gent in een tuin achter een mooi houten huis dat een beetje te klein geworden was. Aanbouwen mocht niet en over een mobilhome is niet eens nagedacht....

Meer kleur in uw leven!
Sandra B in Drente houdt wel van een kleurtje! Op haar verzoek en met behulp van RAL code kleurenwaaiers hebben we de wagen direct in deze kleuren opgeleverd. Wel vooruitbetaald natuurlijk want voordat we hier weer een andere klant voor gevonden hadden......


 


Wagens als hotelkamers
Een hotelhouder in de Randstad bestelde twee wagens bij ons toen hij geen bouwvergunning voor uitbreiding kreeg. Begin juli '99 hebben wij de wagens geplaatst op een charmant binnenplaatsje achter het hotel de Emauspoort in het oude centrum van Delft.
De plaatselijk loodgieter heeft achterin de wagens sanitair geinstalleerd terwijl de hotelhouder zelf de inrichting voor zijn rekening nam.
Veel gasten geven de voorkeur aan een woonwagen boven een gewone hotelkamer.
Mocht u een paar dagen in het historiese centrum van Delft door willen brengen dan bevelen wij u de Emauspoort van harte aan. www.emauspoort.nl

Hotelhouders en campingbazen
die ook de aanschaf van nieuwe wagens overwegen raden wij aan de gastenboeken te lezen.


Als u een nieuwe wagen koopt
dan kunt u een jaarplaats huren bij ons in de Ardèche.
Ondertussen staan onze woonwagens o.a. in Zweden, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Belgie,
Denemarken, Spanje, Zwitserland en Schotland.

Vliegende woonwagen!
We zitten al een jaar of 25 in de woonwagenbisnis en het loopt prima (dankuwel). Regelmatig worden er bij ons aan de eettafel grapjes gemaakt over vliegende woonwagens - ‘kijk daar boven die berg, een vliegende woonwagen!’ en dan gauw een frietje pikken van het bord naast je – maar we weten het nu zeker; ze bestaan echt!

De vliegende wagen op de foto’s werd gesignaleerd boven La Colle sur Loup vlakbij Nice. De toegangspoort tot het landgoed was niet breed genoeg en daarom werd de wagen vakkundig over een hoog hek en een rij bomen getakeld. De hele operatie duurde anderhalf uur en de wagen gaf geen krimp.
Ter plekke is de wagen beschilderd door een ‘peintre artiste’ en er is sanitair geinstalleerd in de daarvoor bestemde ‘kasten’.
Serieuze belangstellenden in de buurt van Nice kunnen de wagen daar op afspraak bezichtigen.

De vliegende wagen op de foto’s werd gesignaleerd op 18 juni boven La Colle sur Loup vlakbij Nice. De toegangspoort tot het landgoed was niet breed genoeg en daarom werd de wagen vakkundig over een hoog hek en een rij bomen getakeld. De hele operatie duurde anderhalf uur en de wagen gaf geen krimp.
Ter plekke is de wagen beschilderd door een ‘peintre artiste’ en er is sanitair geinstalleerd in de daarvoor bestemde ‘kasten’.
Serieuze belangstellenden in de buurt van Nice kunnen de wagen daar op afspraak bezichtigen.

Dit zijn Liesbeth en Adriaan
en zij hebben twee wagens bij ons gekocht en twee wagens elders (minder mooi natuurlijk, huh) en die zijn te huur!
Zij wonen op een prachtplek in de buurt van Clermond-Ferrand en als u rust zoekt moet u daar zijn.
www.lagrandeserve.com Tel. 0033 470 56 43 18Pipo èn Mammaloe
De nieuwe Pipofilm van een paar jaar terug was geen groot succes maar dat lag niet aan onze wagen die in de film door de Dikke Deur bewoond werd.